Συνάντηση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων με το βουλευτή Γιώργο Μαυρωτά

Την Τρίτη 26 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή Γιώργου Μαυρωτά με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων (ΠΟΠΑ).

Στο πλαίσιο της ιδιαίτερα εποικοδομητικής συνάντησης αναφέρθηκαν πολλά από τα προβλήματα τα οποία αφορούν τους προπονητές όλων των αθλημάτων, και ειδικότερα αθλημάτων τα οποία δεν απολαμβάνουν διαχρονικά, της ιδιαίτερης προσοχής της πολιτείας όπως το μπάντμιντον, η τοξοβολία, το τένις, η ποδηλασία, το κανό-καγιάκ κ.ά. Συζητήθηκαν εκτενώς προβλήματα τα οποία σχετίζονται με το εργασιακό καθεστώς, την ανυπαρξία ασφάλισης, τη νομιμότητα των προπονητικών αδειών αλλά και την έλλειψη ενός ενιαίου κανονισμού προπονητών.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΠΑ έθεσαν το σημαντικό θέμα της ανάγκης ύπαρξης πιστοποιήσεων στους προπονητές και στις διάφορες σχολές προπονητών ενώ πρότειναν και τη δημιουργία μιας συγκροτημένης σχολής προπονητών σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Επίσης θίχτηκε το ζήτημα της πιστοποίησης εκπαιδευτών διαφόρων τουριστικών αθλημάτων γύρω από το οποίο δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο με δυσάρεστες πολλές φορές επιπτώσεις ακόμα και για την εικόνα της χώρας μας.

Ο κ. Μαυρωτάς όντας και ο ίδιος αθλητής πολλά χρόνια και γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας το μεγάλο έργο το οποίο επιτελούν οι προπονητές σε όλα τα αθλήματα, επεσήμανε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον πολύ σημαντικό ρόλο του προπονητή καθώς όπως δε γίνεται να έχουμε σωστή εκπαίδευση στα σχολεία δίχως δασκάλους και καθηγητές έτσι δε γίνεται και να έχουμε σωστό και ολοκληρωμένο αθλητικό χωρίς προπονητές». Κοινή συνισταμένη όλων των παρευρισκόμενων στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ήταν ότι οι προπονητές πρέπει να έχουν λόγο και να συμμετέχουν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στις ομοσπονδίες και γενικά στους φορείς του αθλητισμού.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Α ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Συναντήσεις της Π.Ο.Π.Α με βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου

Η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων», ξεκίνησε εκστρατείας ενημέρωσης των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τις θέσεις και τις απόψεις της, επί ζητημάτων που αφορούν...

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Α ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Π.Α ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η Π.Ο.Π.Α, προσκλήθηκε και παρέστη στην παρουσίαση του προγράμματος αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2014, στο Δημαρχείο του Αιγάλεω...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΠΑ ΜΕ ΓΣΕΕ 18/06/2014

Φωτογραφία από την συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Ιωάννη Παναγόπουλο.

Συνάντηση ΠΟΠΑ με ΓΣΕΕ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλο, είχαν ο Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας της ΠΟΠΑ κ. Αθ. Δ. Βιλλιώτης και Γεν. Γραμματέας Δημ. Κ. Στεφανίδης στις 18 Ιουνίου 2014.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΠΟΠΑ) ΜΕ ΚΚΕ

Συνάντηση ΠΟΠΑ με ΚΚΕ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων (ΠΟΠΑ) είχε σήμερα ο υπεύθυνος τουΤμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, Θοδωρής Λιάπης.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΠΑ ΜΕ TRAINERAKADEMIE KOELN

Μνημόνιο συνεργασίας ΠΟΠΑ με TRAINERAKADEMIE

Στο περιθώριο της πανευρωπαϊκής συνάντησης της Κολωνίας, η αντιπροσωπεία της ΠΟΠΑ συναντήθηκε με τον Διευθυντή της παγκοσμίου φήμης Ακαδημίας Προπονητών της Κολωνίας κ. Lutz Nordmann...

ΠΟΠΑ: Ταινάρου 10, Δάφνη, 17237, Αθήνα, Αττική, Ελλάδα | 2108222949 | 6972391087 | popa.gr