ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Π.Ο.Π.Α. από το 2014

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Π.Ο.Π.Α 2014

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Π.Ο.Π.Α 2014

Image
  • 01 Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΠΑ με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι απόψεις της ομοσπονδίας μας επί θεμάτων που αφορούν τους προπονητές και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού άκουσε με πολύ προσοχή τις απόψεις της ΠΟΠΑ και έδειξε πολύ ενδιαφέρον. Οι προτάσεις και απόψεις της ΠΟΠΑ του δόθηκαν εγγράφως.
  • 02 Κατασκευάστηκε η ιστοσελίδα της ΠΟΠΑ popa.gr.
  • 03 Συμμετοχή της ΠΟΠΑ στην 1η Πανευρωπαϊκή συνάντηση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και οργανώσεων προπονητών, που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Απρίλιο από το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προπονητών, στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Προπονητών της Κολωνίας (Γερμανία). Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες των δυο διεθνών οργανισμών για την προώθηση των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών συμφερόντων των προπονητών σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι προσπάθειες των δύο διεθνών οργανισμών των οποίων μέλος είναι και η ΠΟΠΑ, υποστηρίζονται από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα από τα οποία βγαίνουν προπονητές, Διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Commission) μέσω της μονάδας εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού και του προγράμματος ERASMUS PLUS.
  • 04 Στο περιθώριο της πανευρωπαϊκής συνάντησης της Κολωνίας, η αντιπροσωπεία της ΠΟΠΑ συναντήθηκε με τον Διευθυντή της παγκοσμίου φήμης Ακαδημίας Προπονητών της Κολωνίας κ. Lutz Nordmann, με τον οποίο συζητήθηκε η ιδέα του Προέδρου της ΠΟΠΑ, επί της οποίας υπήρξε καταρχήν συμφωνία, για την διοργάνωση προπονητικών σεμιναρίων με συνδιοργανωτές την ΠΟΠΑ και την Ακαδημία Προπονητών της Κολωνίας. Τα σεμινάρια θα αφορούν όλα τα αθλήματα, θα πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, θα διδάσκουν καθηγητές της Ακαδημίας της Κολωνίας αλλά και Έλληνες αθλητικοί επιστήμονες και το δίπλωμα των σεμιναρίων θα αποτελεί και συγκριτικό πλεονέκτημα για όσους το αποκτήσουν. Το επόμενο διάστημα θα καθοριστούν όλες οι λεπτομέρειες.
  • 05 Τον Ιούνιο παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου της ΠΟΠΑ προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στη συνέντευξη, παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλες οι απόψεις της ΠΟΠΑ για τους προπονητές και τον ελληνικό αθλητισμό.
  • 06 Οι ανανεωμένες και ολοκληρωμένες απόψεις της ΠΟΠΑ που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη τύπου, εστάλησαν εγγράφως στον Υφ. Αθλητισμού και στους προϊσταμένους όλων των υπηρεσιών της ΓΓΑ.
  • 07 Στα πλαίσια εκστρατείας ενημέρωσης και διάδοσης των απόψεων της Π.Ο.Π.Α, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις:

    α) με την βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Ξουλίδου,
    β) τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Γιώργο Πάντζα και Παναγιώτη Κουρουπλή,
    γ) το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Θεοδ. Λιάπη,
    δ) με την επιτροπή αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ,
    ε) με την βουλευτή της ΝΔ κ. Άννα Καραμανλή,
    στ) με τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Χρήστο Αηδόνη και
    ζ) με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελένη Αυλωνίτου.

    Σε όλες τις συναντήσεις παρουσιάστηκαν οι απόψεις της ΠΟΠΑ για τους προπονητές και τον αθλητισμό, οι οποίες και τους δόθηκαν εγγράφως. Σε όλες τις συναντήσεις, διαπιστώθηκε ότι οι απόψεις τις ΠΟΠΑ ήταν σε μεγάλη συμφωνία ή σε πλήρη ταύτιση με αυτές των αντίστοιχων κομμάτων. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν με βουλευτές και των υπολοίπων κομμάτων.
  • 08 Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ σχετικά με την πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των προπονητών. Η τάση που υπάρχει για όλα τα επαγγέλματα είναι, η διαδικασία μέχρι την πιστοποίηση να έχει την ακόλουθη σειρά:

    α) απόκτηση πτυχίου,
    β) πιστοποίηση από τον ΕΟΠΠΕΠ και
    γ) έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.
    Συμφωνήθηκε , η ΠΟΠΑ να στέλνει στα ΚΕΚ που αποφοιτούν προπονητές αθλημάτων, τους αντίστοιχους ειδικούς επί του αθλήματος που πρόκειται να πιστοποιηθεί.
  • 09 Έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ. Κ Παναγόπουλο, κατά την οποία συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεργασία σε επίπεδο συμβουλών και καθοδήγησης επί επαγγελματικών ζητημάτων των προπονητών.
  • 10 Στα πλαίσια της ανωτέρω συμφωνίας, έγινε συνάντηση της ΠΟΠΑ με τους Εργατολόγους της ΓΣΕΕ Θεόδωρο Δεληγιαννάκη και Σοφία Καζάκου.
  • 11 Η ΠΟΠΑ κλήθηκε και συμμετείχε στην διαδικασία ακροάσεων της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής της ΓΓΑ για την σύνταξη του νέου αθλητικού νόμου. Η ΠΟΠΑ, σύμφωνα με τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, ήταν ο μόνος φορέας από όσους κλήθηκαν στην διαδικασία των ακροάσεων, που κατέθεσε εγγράφως συγκεκριμένες απόψεις, γεγονός που σχολιάστηκε θετικότατα από τα μέλη της επιτροπής όπως θετικότατη αντίδραση προκάλεσαν στην επιτροπή και οι απόψεις της ΠΟΠΑ.
  • 12 Στο σχέδιο του νέου αθλητικού νόμου, προβλέπεται η συμμετοχή της ΠΟΠΑ:

    α) στην διοικούσα επιτροπή της υπό ίδρυση «Εθνικής Σχολής Προπονητών» με δύο εκπροσώπους και
    β) στην Επιτροπή Πιστοποίησης Εκπαιδευτών με έναν εκπρόσωπο.
  • 13 Οι προτάσεις της ΠΟΠΑ για τον νέο αθλητικό νόμο, κοινοποιήθηκαν στο Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προπονητών και το σχόλιο από τους δύο διεθνείς οργανισμούς ήταν ότι, οι ενέργειες της ΠΟΠΑ αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους οργανισμού προπονητών διεθνώς.
  • 14 Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Προπονητών Κανόε-Καγιάκ (ΠΑ.ΣΥ.Π.Κ-Κ) μέλος της Π.Ο.Π.Α, κατόπιν προσφυγής του στο ΣτΕ για την παράτυπη διαδικασία τροποποίησης του κανονισμού προπονητών του αντίστοιχου αθλήματος (κάτι που μόνο στον κανονισμό αυτό συνέβη) δικαιώθηκε, γεγονός που λειτουργεί προς όφελος των δικαιωμάτων των προπονητών και των συνδέσμων τους, μέσω των οποίων ακούγεται η φωνή του προπονητή.
  • 15 Βρίσκεται υπό επεξεργασία το σχέδιο του νέου αθλητικού νόμου, ώστε να υποβληθούν από την ΠΟΠΑ νέες προτάσεις, για την καλύτερη δυνατή σύνταξη του νόμου αλλά και για να ακούγεται καλύτερα και συχνότερα η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.
Tags :
logo

Ταινάρου 10, T.K. 17237, Δάφνη-Αθήνα  info@popa.gr

Live στα κοινωνικά δικτυα

Follow Us:

Income Tax Planning

    View Service